Aminosyror

Det finns 22 olika aminosyror som har betydelse för den mänskliga biokemin. Åtta av dessa aminosyror kallas essentiella aminosyror, eftersom kroppen inte själv kan framställa dem i tillräcklig mängd. Aminosyror är ett viktigt tillskott för att öka muskeltillväxten, förbättra uthålligheten samt öka fettförbränningen.För varje funktion i kroppen finns det ett område för aminosyror och dessa har en specifik funktion. Det finns aminosyror som bara bygger muskler och det finns aminosyror som bara bygger brosk. 

BCAA Extended
BCAA Extended
450 g 299:-

Aminosyror - EAA eller BCAA

Aminosyror är viktigt för alla som tränar just eftersom de är kroppens byggstenar och grunden för all vävnad i våra kroppar. Förutom att täcka upp ett grundläggande behov av aminosyror så behöver du också speciella syror beroende på vilken typ av träning du utför. Något man ofta ser är EAA och BCAA - det handlar om hur aminosyrorna sitter ihop samt att kroppen kan ta upp dessa aminosyror på en gång utan att dessa aminosyror behöver spjälkas. BCAA brukar man ta före träning för extra energi. EAA är där emot nödvändig för proteinsynteen. Aminosyror påverkar träning, återhämtning och återuppbyggnad. För ökad effekt av aminosyror bör man kombinera aminosyror med protein.

Aminosyror och kost

De essensiella aminosyror som finns är de aminosyror vi inte kan göra själva. Aminosyror hittar du lättast i kött som kött från fågel, köttbitar och fisk. Men du hittar även aminosyror i ägg och mjölk. Ju mer du tränar desto mer aminosyror behöver du. Aminosyror påverkar hur vi återhämtar oss och aminosyror finns med i hela processen från det att man fyller på förråd till att bygga nya muskler och stärka muskeln. Därför är aminosyror väldigt viktiga i vår kost - genom att ta ett kosttillskott med aminosyror får vi ut mer av träning och kost.

Vårt behov av aminosyror hänger ihop med ålder - ju äldre vi blir dess då viktigare blir de. Ska du börja att träna eller vill lyfta din träning till nästa nivå så kan ett kosttillskott som aminosyror vara en god hjälp. Detta kanske är ett av de viktigare kosttillskotten för många av oss.

Köp dina aminosyror här!